Pitoreasca localitate Corbi este situată în zona central-nordică a judeţului Argeş, pe cursul mijlociu al Râului Doamnei, la 55 km de municipiul Piteşti, 34 km de Câmpulung şi 31 km de Curtea de Argeş.
Cu o populaţie de 3.784 de locuitori, comuna Corbi este formată, în prezent, din satele: Corbi – reşedinţă, Jgheaburi, Poienărei, Corbşori, Stăneşti, Poduri.
Prima atestare documentară a stăvechii aşezări Corbii de Piatră apare în hrisovul din 15 aprilie 1456, emis în limba slavonă, la Târgovişte, de cancelaria domnească a voievodului Ţării Româneşti, Vladislav al II-lea, prin care se confirma jupânului Mogoş satele: „Corbii toţi, pe Aghiş în jos şi Corbii – de – Piatră toţi, pentru că sunt vechi şi drepte ocine, dedine ale lui Mogoş (…)”
Situată pe malurile legendare ale Râului Doamnei, la poalele falnicilor munţi Făgăraş, sub streaşina dealurilor domoale, a tainicelor şi tihnitelor păduri, comuna Corbi, trăinicită pentru eternitate, sunt şi azi, după multe secole de existenţă şi neclintire, ca stâncile Carpaţilor, locul unde inima Munteniei pulsează cu demnitate în cea mai curată şi înălţătoare simţire românească.
Toate aceste frumuseţi îmbinate cu ospitalitatea locuitorilor, i-au impresionat pe voluntarii de la Antreprenoreşti-Adoptă un sat, care au adoptat comunitatea în încercarea lor de revitalizare a satului tradiţional românesc prin sinergia produsă de experienţele acumulate în cadrul proiectului “Adoptă un sat”.
Principalele atuuri ale comunității sunt Mânăstirea Rupestră Corbii de Piatră, Căsuța Albastră, legenda partizanilor alături de păstrarea portului popular, cântecelor, legendelor și obiceiurilor, promovate în cadrul evenimentelor culturale, artistice și gastronomice.
Evenimentele locale care au dus la dezvoltarea localității:
Rapsodia Păstorească este o sărbătoare folclorică de rezonanţă naţională, un moment special în lumea crescătorilor de animale din Corbi, eveniment la care participă formaţii din judeţul Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu ,Olt şi Braşov si din Republica Moldova – ediția 51, luna mai 2021.
Stonebird – primul festival de muzica rock in aer liber, din mediul rural organizat in luna august, eveniment care strange peste 5000 de persoane.
Întâlnirea fiii satului Poinărei prilej prin care localnicii deapănă cu nostalgie și căldură sufletească aminitriile din copilărie, îmbracă cu mândrie straiele populare, se prind in hore încă de la prima ediție din 2004, luna august.
Festivalul “Florile Dalbe” activitate culturală, desfășurată în ajunul sărbătorilor de Crăciun si Anul Nou, pe scenă urcând grupuri și ansambluri de colindători din nordul județului Argeș.
O dată cu proiectul Antreprenorești – Adoptă un sat si cu sprijinul membrilor Romanian Business Leaders in cadrul localității au apărut evenimente noi care au dus la dezvoltarea turismului ,creșterea locurilor de cazare si implicarea comunității . Așa a luat naștere:
1 Mai Antreprenoresc eveniment la care participă 200 de persoane.
A Înflorit Bujorul În Făgăraș la mijloc de iunie, sus la munte urcăm şi descoperim pajişti intense, aer curat şi minunatul bujor de munte. Se organizează un prânz la stână şi plimbare, fotografii, printre bujori, la 1.800 m altitudine.
Muntenia Brunch la Corbi, in grădina Căsuței Albatre, simbol al comunității, eveniment organizat împreună cu Asociația My Transylvania – iulie.
Zilele Diasporei la Corbi, eveniment organizat împreună cu Repatriot – august.
Ceea ce a început la Corbi ca o reîntoarcere spre natură, autentic și tradiție împreună cu Antreprenorești – Adoptă un sat, reprezintă o investiție pe termen lung, o șansă de a reda copiilor noștrii vatra strămoșească, o datorie a fiecăruia de a-și adopta satul unde s-a născut, unde a copilărit sau unde și-a petrecut vacanțele.