Conferință Antreprenorești – Adoptă un Sat – “Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural”

Satul românesc poate deveni borna de referință a culturii, identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală.

Pe 30 octombrie, ora 14:00, la conferința Antreprenorești – “Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural” invitați din comunitățile Antreprenorești și RePatriot, dar și antreprenori care au reușit să dezvolte proiecte de success la țară, vor răspunde la întrebări, care ne pot aduce mai aproape de înțelegerea și dezvoltarea mediului rural.

Conform statisticilor recente, depopularea satelor românești și a României este din ce în ce mai îngrijorătoare, numărul migranților ajungând la aproximativ 5 milioane. În acest context, antreprenoriatul rural reprezintă un element principal al reinserției de  capital uman și financiar în dinamica comunităților rurale. Dezvoltarea antreprenoriatului, crearea unor ecosisteme antreprenoriale și strategia autorităților locale pentru întâmpinarea și încurajarea dezvoltării economice prin antreprenoriat reprezintă focusul proiectului Antreprenorești – Adoptă un Sat.

Antreprenorii orientați spre dezvoltarea economică rurală cred cu tărie în revitalizarea comunităților rurale și transformarea lor în centre antreprenoriale. Comunitățile rurale pot oferi multe atracții incluzînd costuri reduse, decongestionare, un spirit de comunitate crescut și un pas mai lent al vieții. În plus, progresele tehnologice fac posibil ca întreprinderile rurale să ajungă la clienții din întreaga țară și chiar din întreaga lume fără a trebui să sacrifice un stil de viață rural. 

Poveștile de succes din mediul rural reflectă o viziune antreprenorială și o muncă consistentă și constantă a antreprenorilor și a liderilor comunităților locale. În contextul epidemiei, s-a observat un trend de reîntoarcere a românilor din Diaspora și implicarea lor în antreprenoriat. Aceștia au acumulat capital uman și financiar care este folosit în activitățile din locurile natale și care poate face o diferență pentru România prin networking-ul, cooperarea și schimbul de idei dintre antreprenorii locali și cei repatriați.

Antreprenorești – Adoptă un Sat este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. 

Prin acest proiect se dorește obținerea de rezultate palpabile și modele replicabile în mai multe comunitățile sătești din România, prin transfer de know-how specific, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea cu efect bun a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar unei îmbunătățiri necesare a vieții la țară. 

În cadrul conferinței Antreprenorești “Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale” se vor aborda și dezbate subiecte despre: 

  1. De ce, cum a luat naștere și se extinde acest proiect, care sunt pilonii de funcționare și beneficiile pentru viitorul comunităților rurale. 
  2. Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale – exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale 
  3. Informații  despre strategiile autorităților locale pentru a veni în întâmpinarea antreprenorilor – modele prezentate de edili și experți referitoare la identificarea de finanțari accesibile comunităților membre 
  4. Finanțări accesibile comunităților membre în acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.)
  5. De ce informații ar avea nevoie un antreprenor din Diaspora pentru a investi în România? – Tips and Tricks

Pentru înscrieri vă invităm să completați formularul: https://forms.gle/ds6d1d3u6uLBGSv6A.

Interesul antreprenorilor pentru implicarea în aceste proiecte rurale a crescut îmbucurător facilitand dezvoltarea progresivă și sigură a satelor, cu beneficii extraordinare pentru toate părțile implicate.

Vrei să-ți faci cunoscute produsele, serviciile și să fii parte integrantă a acestor acțiuni? 

Ai o idee de prezentat, o poveste de success de multiplicat și ai dori să faci parte din echipa vorbitorilor la această întâlnire?

Există oportunități fantastice de sponsorizare/participare, care te-ar aduce mai aproape de visul tău, al nostru, al tuturor, acela de a descoperi și explora potențialul uriaș al vieții la țară.

Tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi la office@repatriot.ro