Antreprenorești vine pe Transalpina -19 februarie 2022

”Satul românesc poate deveni hotarul de referință al identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală.”

Sâmbăta 19 februarie 2022, ora 12:00, va avea loc conferința regională ,,Antreprenorești – vine pe Transalpina“ în format hibrid, organizată de Romanian Business Leaders, în Complexul L Invidia, strada Brezulescu nr. 17, localitatea Novaci, județul Gorj.

La eveniment vor participa antreprenori din zona Transalpina și adiacentă, primari ai localităților situate în Oltenia de sub Munte, autorități ale administrației publice, lideri în turism și dezvoltarea de afaceri din România, pentru a dezbate care sunt prioritățile localităților din acest areal și totodată ce proiecte concrete se regăsesc în strategia de dezvoltare pentru următorii ani, precum și care sunt oportunitățile de dezvoltare afaceri în care antreprenorii interesați să își dezvolte afaceri în zonă pot investi.
”Antreprenorești – Adoptă un Sat” este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural.

Printre invitații care au acceptat să participe la conferință se numără : Dragoș Anastasiu- investitor în turism / Vicepresedinte Alianța pentru Turism, Dan Vîlceanu ministru/Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Marius Bostan antreprenor /coordonator RePatriot, Hilde Brandl antreprenor/ architect – coordonator al proiectului ,,Antreprenorești – Adoptă un sat,, , Alina Balatchi Lupașcu – cofondatoare Romanian Women in UK, Andreea Petrișor – antreprenor, Lucian Bondoc – avocat Bondoc & Asociații SCA/ Platforma Novăceni în București, Ambrozie Turcanu – expert accesare fonduri europene, Ciprian Tudose – Platforma Visit Ghindărești/Dobrogea, Diana Basarabă – director engineering Adobe România, Veronica Costache – fondator Alexs Educational, Maria Moța – secretar de stat/ coordonator regional al proiectului ,,Antreprenorești – Adoptă un sat,, , primari ai localităților Polovragi, Crasna, Baia de Fier, Vaideeni, Brezoi și Novaci – gazda evenimentului.

În cadrul conferinței,,Antreprenorești vine pe Transalpina” se vor aborda și dezbate subiecte despre:
1. Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale – exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale.
2. Înfiintare OMD Transalpina – Organizație de Management a Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic situate în partea de nord a Olteniei, punct important în capitolul Turism din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
3. Preluarea Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul rural, realizate de Ordinul Arhitecților din România (OAR), în Regulamente de urbanism, prin Hotărări de Consiliu Local/ Hotărâri de Consiliu Județean
4. Avantajele asocierii și colaborării antreprenorilor pe domenii de activitate, cât și pe activități conexe.
5. Finanțări accesibile comunităților membre în acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.)

Proiectul Antreprenorești – Adoptă un Sat a interacționat și a împărtășit experiența antreprenorială prin conferințe organizate în Corbi, la Vultureni, în Valea Stanciului, la Văleni în Basarabia, în Scorțeni Prahova, în Valea Lotrului, în Ghindărești Dobrogea și în multe alte locuri unde antreprenorii au inspirat prin exemplul și acțiunea personală. Și de data aceasta, voluntarii Antreprenorești-Adoptă un sat se vor bucura de întâlnirea cu antreprenorii și autoritățile din zona Novaci – Transalpina.

Agenda evenimentului poate fi văzută aici.

Dacă și tu crezi în potențialul rural și vrei să susții proiectul #Antreprenoresti, dă-ne un mesaj la antreprenoresti@repatriot.ro.
Pentru o bună informare, rugăm accesați antreprenoresti.ro
Anexăm agenda evenimentului