Proiectul pilot “Ținutul Stejarilor”

În toamna anului 2023 a fost demarat proiectul pilot “Ținutul Stejarilor” împreună cu partenerii strategici METRO, DEDEMAN, KPMG România și GMP Grup, având ca beneficiari comunele Cocorăștii Mislii, Scorțeni și Telega, care întregesc în total 14 sate. Numele proiectului a luat naștere mulțumită cadrului natural special, regăsindu-se în regiune o pădure de stejari seculari, unică în România prin numărul ridicat și istoria extraordinară a acestora.

SCORȚENI

Scorteni se remarcă prin farmecul său autentic, casele tradiționale, și comunitatea primitoare ce păstrează cu mândrie moștenirea culturală a acestui loc. Așezat într-o regiune plină de istorie și natură generoasă, satul Scorteni oferă o privire într-un trecut bogat și, în același timp, inspiră cu spiritul său comunitar și autentic.

COCORĂȘTII- MISLII

Cocorăștii Mislii reprezintă un colț autentic al României, unde timpul pare să se oprească în loc, oferind o privire autentică în viața rurală românească.
Cu oameni primitori și deschiși, Cocorăștii Mislii oferă turiștilor și vizitatorilor ocazia de a experimenta ospitalitatea românească tradițională. Împrejurimile satului sunt bogate în peisaje naturale, iar terenurile agricole oferă priveliști pitorești, evidențiind legătura strânsă dintre comunitate și mediul înconjurător.

TELEGA

Telega este un loc plin de farmec și autenticitate, cu o istorie îndelungată și o comunitate călduroasă care își păstrează cu mândrie moștenirea culturală.
Satul pitoresc, Telega, se distinge prin casele sale tradiționale, străzi înguste și atmosfera liniștită, Telega este o oglindă a tradițiilor românești autentice, unde obiceiurile locale și evenimentele tradiționale își păstrează valoarea în inimile locuitorilor. Dispune de un potențial economic, turistic și agricol major – existența Muzeului Doftana, lacurile sărate și monumentele istorice și de un sistem propriu de alimentare cu apă pentru satele: Telega, Doftana, Buștenari și Țonțești.

Obiectivele 2023 - 2026

Implementarea unui regulament de construire - respectând specificul rural prin ghidul național OAR

Digitalizarea administrației publice

Inițierea OMD DOrganizații de Management al Destinației

Crearea unei identități a comunelor + o identitate "Ținutul Stejarului"

Analiză și îmbunătățire mentalitate comunitară, antreprenorială și administrativ

Creare locuri cazare

Organizare festivaluri

Îmbunătățire sistem medical

Îmbunătățire sistem educațional

Atragere antreprenori de succes să contribuie la promovare și să devină ambasadorii acestuia

Identificăm cu suportul primăriei nevoile și facilităm exăerți

Realizăm campanii de atragere a persoanelor din urban către rural