Satul românesc are un potențial de creștere substanțial dar deficitul de expertiză în management, spiritul antreprenorial slab dezvoltat, lipsa abilităților de capacitare a comunității în zona rurală conduc la o performanță și atractivitate de business scăzute în mediul rural.
În 10 aprilie la ora 14:00 vă așteptăm la conferință, un eveniment online care va aduce în fața noastră mulți antreprenori și profesioniști din România, alături de edilii locali care cred în potențialul mediului rural. Vor fi prezentate experiențele și soluțiile adoptate, cât și alte exemple de bune practici aplicabile cu succes pentru dezvoltarea sănătoasă a satului românesc.
46% din populația României trăiește în mediul rural, iar depopularea României, în special a satelor, prin migrarea românilor în străinătate a creat deja o problemă de supraviețuire, de salvare a unui patrimoniu pe care nu vrem să-l pierdem. Satele României reprezintă un izvor de bogăție culturală remarcabilă serios afectat de anii de comunism și impactul „modernizării”. Sărăcia este prezentă în cea mai mare parte a satelor noastre, însă ea poate fi adresată prin implicare antreprenorială inteligentă. De aceea, noi credem că implicarea noastră responsabilă, a companiilor, a antreprenorilor remarcabili în salvarea satelor românești este o soluție.
Antreprenorești – Adoptă un Sat este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. Am interacționat, am împărtășit experiența antreprenorială, am avut conferințe, am acționat la Corbi, la Vultureni, în Valea Stanciului, la Văleni în Basarabia și în multe alte locuri unde antreprenorii din RBL au inspirat prin exemplul și acțiunea personală.
Proiect prin care ne dorim să producem rezultate palpabile și modele replicabile în mai multe comunitățile sătești din România, prin transfer de know-how specific, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea cu efect bun a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar unei îmbunătățiri necesare a vieții la țară.
În conferința Antreprenorești “Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural” din 10 aprilie, vom discuta despre:
- De ce, cum a luat naștere și se extinde acest proiect, care sunt pilonii de funcționare și beneficiile pentru viitorul comunităților rurale
- Exemple de bune practici ale altor sate care au reușit, prin forțele lor, cu suport din partea RBL și RePatriot precum și alte exemple de succes
- Informații utile și modele prezentate de edili și experți referitoare la identificarea de finanțari accesibile comunităților membre in acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.), promovarea destinațiilor turistice, viața la țară, patrimoniu cultural și multe alte subiecte
- Cum înglobăm bunele practici într-un ghid care să fie diseminat către toate comunitățile locale și antreprenoriale pentru a crea un rezultat vizibil în viitor
Vă invităm pe 10 Aprilie, ora 14:00, la conferința Antreprenorești – “Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural”, să răspundem la aceste întrebări împreună cu invitații și prietenii noștrii din comunitățile Antreprenorești și RePatriot.
*înregistrările la eveniment s-au încheiat