Proiectul pilot “Ținutul Stejarilor”
În toamna anului 2023 a fost demarat proiectul pilot “Ținutul Stejarilor” împreună cu partenerii strategici METRO, DEDEMAN, KPMG România și GMP Grup, având ca beneficiari comunele Cocorăștii Mislii, Scorțeni și Telega, care întregesc în total 14 sate. Numele proiectului a luat naștere mulțumită cadrului natural special, regăsindu-se în regiune o pădure de stejari seculari, unică în România prin numărul ridicat și istoria extraordinară a acestora.
SCORȚENI
Scorteni se remarcă prin farmecul său autentic, casele tradiționale, și comunitatea primitoare ce păstrează cu mândrie moștenirea culturală a acestui loc. Așezat într-o regiune plină de istorie și natură generoasă, satul Scorteni oferă o privire într-un trecut bogat și, în același timp, inspiră cu spiritul său comunitar și autentic.
COCORĂȘTII- MISLII
Cocorăștii Mislii reprezintă un colț autentic al României, unde timpul pare să se oprească în loc, oferind o privire autentică în viața rurală românească.
Cu oameni primitori și deschiși, Cocorăștii Mislii oferă turiștilor și vizitatorilor ocazia de a experimenta ospitalitatea românească tradițională. Împrejurimile satului sunt bogate în peisaje naturale, iar terenurile agricole oferă priveliști pitorești, evidențiind legătura strânsă dintre comunitate și mediul înconjurător.
TELEGA
Telega este un loc plin de farmec și autenticitate, cu o istorie îndelungată și o comunitate călduroasă care își păstrează cu mândrie moștenirea culturală.
Satul pitoresc, Telega, se distinge prin casele sale tradiționale, străzi înguste și atmosfera liniștită, Telega este o oglindă a tradițiilor românești autentice, unde obiceiurile locale și evenimentele tradiționale își păstrează valoarea în inimile locuitorilor. Dispune de un potențial economic, turistic și agricol major – existența Muzeului Doftana, lacurile sărate și monumentele istorice și de un sistem propriu de alimentare cu apă pentru satele: Telega, Doftana, Buștenari și Țonțești.