Satul românesc are un potențial de creștere substanțial dar deficitul de expertiză în management, spiritul antreprenorial slab dezvoltat, lipsa abilităților de capacitare a comunității în zona rurală conduc la o performanță și atractivitate de business scăzute în mediul rural.

Antreprenorești – Adoptă un Sat este un proiect inițiat în cadrul RBL care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. Am interacționat, am împărtășit experiența antreprenorială, am avut conferințe, am acționat la Corbi, la Vultureni, în Valea Stanciului, la Văleni în Basarabia, în Scorțeni, la Valea Lotrului și în multe alte locuri unde antreprenorii din RBL-RePatriot au inspirat prin exemplul și acțiunea personală.

Credem că implicarea companiilor responsabile, a antreprenorilor remarcabili în salvarea satelor românești este o soluție sănătoasă. Dacă top 1000 companii românești ar adopta fiecare câte o comună am reuși să limităm efectele negative ale lipsei de încredere și spirit antreprenorial. Pandemia ne-a arătat încă odată că avem lucruri cu adevărat importante de făcut.

Viziune și Misiune

Misiune

Antreprenor-ești: leadership care transformă lumea satului și creează sinergii!

Misiune: Să producem rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin proiecte care creează sinergii între societatea civilă, mediul antreprenorial și autorități.

Practic punem în slujba mediului rural mentalitatea antreprenorială de inovare, de fructificare oportunități precum și cunoștințe de management și strategie.

 

Viziune

SINERGIE ANTREPRENOREȘTI-REPATRIOT

Construirea unui model scalabil de dezvoltare economică și socială pentru a crea oportunități acasă, în mediul rural și pentru a facilita transferul expertizei din diaspora către mediul rural.

Valoare adăugată strategiilor prin expertiza membrilor.

Transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

SINERGIE ÎNTRE COMUNITĂȚI

Transfer de bune practici și know-how  între comunele de succes și cele care își doresc să se dezvolte.

Aducem experiențe și bune practici din alte comunități (România & din alte țări).

SINERGIE SISTEM PUBLIC- MEDIU ANTREPRENORIAL

Sprijin pentru elaborarea strategiei locale conforme cu direcția de dezvoltare stabilită împreună cu comunitatea locală.

Rețea de sprijin pentru comunitate, implicare și vizibilitate în mediul antreprenorial românesc.