Cicloturism la Vultureni 2021 și Târg cu produse locale

 
Ce zici de o ieșire în natură cu familia? Te invităm la doua zile de mișcare, aer curat și degustare de mâncare delicioasă, produsă local. Deschidem porțile sâmbătă, 17 Iulie, la ora 10, în Comuna Vultureni, jud Cluj, la Colina Farms, comuna Băbuțiu.
 
Te invităm să profiți de oferta de preparate delicioase făcute de localnici. Vei putea pune în portbagaj, rucsac sau coburi – legume, mezeluri, produse lactate, silvoiță, miere, dulcețuri, zacuscă și produse din ciuperci, sirop sau vin de coacăze negre – după ce vei fi gustat din mâncarea gustoasă preparată acolo. Nu vor lipsi nici produsele artizanale create de meșteri din zonă.
 
Evenimentul este gratuit, dar pentru a putea organiza cât mai multe alte evenimente interesante în viitor te invităm să sprijini activitatea Asociației La Vultureni cu donații la fața locului. Vom avea pregătite pentru donatorii care vor oferi minim 15 lei sacoșe de pânză reutilizabile iar pentru cei mai generoși, care vor oferi peste 50 de lei, tricouri tehnice personalizate care să vă aducă aminte de turele de cicloturism și drumeție de la Vultureni. Daca vrei deja sa-ti rezervam o marime anume, te invitam sa te inregistrezi aici: http://tiny.cc/Vultureni
 
Bine de știut:
• Sunt locuri de parcare în proximitatea târgului
• Traseele de biciclete marcate sunt accesibile tuturor, unele și familiilor cu copii
• Traseul pentru biciclete are aproximativ 20 km și o dificultate 3 din 5 (1 – super usor, 2 – usor spre mediu, 3 – mediu, 4 – mediu spre dificil, 5 – dificil). Se recomandă bicicleta MTB,dar și o bicicletă ciclocross va face față cu brio.
• Bicicletete trebuie echipate corespunzător pentru circulația pe drumurile publice, fiecare participant având asupra sa kit de pană, cameră de rezervă și scule (pentru bicicletele ce nu au quick-release). Pompa se recomandă per familie sau grup.
• Casca este recomandată pentru persoanele peste 16 ani și obligatorie pentru cei sub 16 ani.
• Fiecare participant trebuie sa aiba asupra sa minimum 0.5l de apa sau bautura hidratanta de orice fel.
• Participarea în stare de ebrietate este interzisă. Consumul de băuturi alcoolice în timpul deplasării cu bicicleta este de asemenea interzis.
• În cazul în care vremea este însorită, se recomanda portul unei șepci/bandane pentru protecția solară și utilizarea unei creme solare. Persoanele alergice la mușcătura insectelor trebuie sa aibă asupra lor antihistaminice.
• Organizatorii pot interzice plecarea în tur pentru cei ce nu au bicicletele echipate corespunzator sau pentru persoanele sub 16 ani ce nu au cască (obligație legală). Deplasarea pe drumurile publice se va face cu respectarea OUG195/2002 cu modificările ulterioare.
• Pentru fiecare grup (C2 sau C2-sosea) participanții vor trebui să respecte indicațiile coordonatorilor și ale voluntarilor. Este interzisă depasirea conducătorului grupului.
• Evenimentul se desfășoară cu respectarea L61/1991 – privind ordinea publică și cu respectarea deciziilor CNSU cu privire la prevenirea răspândirii SARS-Cov2.
 
Organizatori: Asociația La Vultureni.
Parteneri: Primaria Comunei Vultureni, Romanian Business Leaders – Filiala Cluj și Antreprenorești – RePatriot, Colina Farms – Fermă organică de legume Go4Fun Romania și Maros Bike.