Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/antreprenoresti/public_html/includes/menu.inc).

VREAU SĂ MEDIATIZEZ

Opt din zece români care pleacă să muncească în străinătate provin din mediul rural, iar populația rezidentă a României scade în fiecare an cu 80.000 de persoane. Înseamnă echivalentul a 24 de comune, din totalul de 2.861, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). România este o țară cu un grad profund de ruralitate, în care agricultura este ocupația de baza a locuitorilor din mediul rural. Potrivit INS, zonele rurale ocupă 87,1% din teritoriul României și cuprind 44,9% din populație.

Prin proiectul Antreprenorești-Adoptă un Sat!, inițiativă apărută spontan la Summit-ul RBL, ne propunem să creăm strategii de dezvoltare viabile pentru 2017- 2020 pentru 10 comune selectate.

Concret, urmărim să producem rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică. Programul RBL de mentorat (Mentoria) a alocat deja 10% din capacitate pentru antreprenori din comunitățile rurale.

***

Dacă reprezinți o instituție media sau ai un blog, o pagină de facebook cu mulți fani și rezonezi cu ideea proiectului nostru, atunci ajută-ne să îl facem cunoscut la nivel național. 
Completează forumularul de la secțiunea Contact și hai să ne cunoaștem!