Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/antreprenoresti/public_html/includes/menu.inc).

Comunicat de presă - Conferințele regionale Antreprenorești

Conferințele regionale Antreprenorești – Adoptă un Sat!  ajung în septembrie la Craiova, Brăila și Slobozia

500 de gospodari din 14 județe sunt așteptați la cele trei conferințe regionale

București, 29 august 2016

Romanian Business Leaders organizează în prima jumătate a lunii septembrie trei noi conferințe regionale în cadrul programului de dezvoltare rurală Antreprenorești-Adoptă un Sat!, la Craiova (7 septembrie), Brăila (13 septembrie) și Slobozia (14 septembrie). Conferințele sunt adresate gospodarilor și oamenilor cu inițiativă din mediul rural, care doresc să își înscrie comuna în programul Antreprenorești, pentru a crea și implementa strategii de dezvoltare cu sprijinul comunității Romanian Business Leaders.

La conferința regională de la Craiova, din 7 septembrie, vor participa gospodari din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Teleorman, la conferința de la Brăila, din 13 septembrie, reprezentanți ai comunităților rurale din județele Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea, iar în 14 septembrie, la Slobozia, sunt așteptați reprezentanți ai comunelor din județele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița. În total, sunt așteptați aproximativ 500 de gospodari din 14 județe.

În cadrul conferințelor învităm antreprenori ce au triumfat în activitatea lor și care își pot expune povestea pentru cei aflați la început, în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică. Echipa Antreprenorești este formată din antreprenori de succes din mediul de business, uniți în efortul de revitalizare a satului românesc. Lor li se alătură membri ai rețelei Romanian Business Leaders în efortul de a schimba România rurală. La eveniment vor lua parte și alți antreprenori din zonele aferente conferințelor regionale și care sunt interesați să își înscrie comunele în programul Antreprenorești. Întâlnirea se încheie cu extragerea câștigătorilor premiilor utile pentru gospodari.

Cele trei conferințe regionale sunt menite să faciliteze întâlnirea echipei Antreprenorești cu comunitățile locale ce doresc să se înscrie în cadrul proiectului. În urma înscrierilor vom selecta o serie de comune în care vom efectua un tur de vizite dedicat. Criteriile care stau la baza preselecției comunelor sunt: curba demografică –numărul tinerilor să fie în media demografică a țării, potențialul economic local și interesul liderilor locali. Cele mai interesante exemple vor fi selectate în rândul celor 4 finaliste regionale.

Primul eveniment regional a avut loc la Pitești, în data de 14 iunie, unde au luat parte peste 100 de participanți reprezentânt 33 de comune din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vâlcea. Am avut ocazia să întâlnim povești de succes în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică, am desfășurat înscrierea comunelor prezente și am extras câștigătorii premiilor utile gospodarilor! Poze de la eveniment sunt disponibile la acest link:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.264709493888930.1073741829.257120367981176&type=1&l=e389b7e991.

Comuna Corbi din județul Argeș este prima finalistă a programului Antreprenorești și va primi sprijinul comunității Romanian Business Leaders pentru crearea și implementarea strategiei de dezvoltare locală. Următoarele 3 finaliste vor rezulta în urma seriei de comune înscrise și selectate în cadrul conferințelor regionale amintite mai sus.

Pentru înscrierea la proximele conferințe regionale folosiți acest link https://goo.gl/forms/42DM7LWxIj81nXFP2, participarea fiind gratuită.

Pentru detalii și informații referitoare la programul conferințelor și la proiect, ne puteți contacta la adresa antreprenorești@rbls.ro sau la telefon 0721 883 123, Liliana Geru, Manager Antreprenorești-Adoptă un Sat!.

Despre Antreprenorești – Adoptă un Sat!

Proiectul Antreprenorești, inițiativă apărută spontan la Summit-ul RBL din 2016, își propune să creeze strategii de dezvoltare viabile pentru perioada 2017- 2020 pentru minim zece comune selectate. Concret, proiectul urmărește să producă rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică. Pentru detalii, vă invităm pe http://antreprenoresti.ro/.

Echipa Antreprenorești-Adoptă un Sat! înseamnă: Felix Daniliuc- Raiffeisen Leasing, Mihai Marcu- MedLife, Sorin Ignat- Banca Transilvania , Felix Tătaru- GMP Grup, Alexandru Potor- FNGAL, Felix Pătrășcanu- FAN Courier,  Ioana Traistă- Fundația PACT, Gabriel Istoc- B-team Consult and Services, Laura Popa- FNTM și alți antreprenori de succes.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Pentru detalii, accesați www.rbls.ro.